Yağ aldırma ince kanüller yardımıyla yağların vakumlanması ve vücuttan uzaklaştırılması işlemidir. Toplumda yaygın olarak bilinenin aksine bu ameliyat zayıflamak için değil, vücut hatlarının düzeltilmesi için yapılmaktadır. Eğer kişi zayıflamayı düşünüyorsa ameliyat bir süreliğine ertelenmelidir çünkü zayıflamadan sonra bazı bölgelerde lokal yağ birikimleri görülebilir. Liposakşınla amaç özellikle lokal olan yağ birikimlerini vücuttan uzaklaştırmaktır. Ameliyat sonrasında hızlıca kilo alınıp verilmesi, ameliyat bölgesinde pürtüklü bir görünümün ortaya çıkmasına neden olabilir.
Liposuction ameliyatı nasıl yapılır?
Yoğun olarak genel anestezi altında yapılması tercih edilmektedir, ancak bazı hastalarda spinal veya epidural anestezi ile karın ve bacak bölgesinin uyuşturularak yapılmaktadır. Liposuction gereken bölge sayısı ve yağ birikim miktarına göre ameliyatın süresi değişkenlik göstermektedir. Yağ alınacak bölgenin yakınında yapılacak 2-6 mm arası küçük kesitlerle yağların vakumlanarak alınması gerçekleştirilir. Yağ alma esnasında cilt altı kanamanın ve ağrının az olması amacıyla işlem öncesinde özel bir sıvı enjeksiyonu yapılır.
Luposuction ameliyatı sonrası
Liposuction ameliyatı sonrasında özel bir korse giydirilerek işleme son verilmektedir. Ameliyat sonrası, etkili ağrı kesicilerin kullanımı ile sorunsuz geçer. Ameliyat esnasında verilen sıvıların içeride kalan bir miktarı, kanüllerin giriş deliğinden dışarı sızabilir. Hastanın genel anestezi alması durumunda bir gece hastanede kalması gerekir. Ameliyat sonrası kişi genellikle ikinci günden itibaren gündelik işlerine dönebilir. Korsenin kullanım süresi doktorunuz tarafından size söylenecektir ancak en az 4-6 hafta arasında kullanımı gerekir. Ameliyat bölgesinde dalgalanma olarakta adlandırılabilecek yüzey düzensizliklerinin önlenmesinde korse oldukça etkilidir. Yağ aldırma ameliyatının 3. Gününden itibaren banyoya izin verilmekle beraber 6 hafta süresince sauna ve solaryum ile ağır egzersizler yapılmamalıdır.
Liposuction ameliyatı hakkında bilgilendirme